Program ke-2 : Simfoni PERSIS

Monday, August 30, 2010

Dengan menyebut nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Alhamdulillah SIMFONI PERSIS kali yang ke-__ berjalan dengan lancar.


Tanggal 26 OGOS 2010 di Auditorium Fakulti Pengurusan Muamalah , PERSIS melakukan sebuah program khusus untuk menghargai jasa baik Senior-senior, disamping itu merapatkan jurang antara Senior-Junior. Kehadiran dan respon sangatlah memberansangkan. Terima kasih kepada yang terlibat. Kami sangat menghargai jasa anda semua.

SIMFONI adalah satu program wajib bagi tiap-tiap kali pertukaran jawatan berlaku. Seperti yang anda sedia maklum. Program ini adalah satu pendekatan yang tepat untuk menjalinkan ukhuwwah diantara satu sama lain. Dan untuk menghargai jasa senior-senior.

Pertama sekali, Setinggi-tinggi penghargaan dikalungkan buat Dekan ASASI. Encik Hafiz. Mantan PERSIS. Pelajar ASASI SEMESTER 1. 

Majlis diserikan lagi dengan Slot "Potong Riben", yang disempurnakan oleh Dekan ASASI. Encik Hafiz. Setelah itu, Ucapan Dekan, Bekas Presiden dan Presiden PERSIS. Majlis Simfoni yang telah digantikan dengan Majlis Berbuka Puasa atas sebab kekangan masa dan tempat pada bulan Ramadhan. Majlis bermula pada 5.30 petang - menunggu tetamu-mengiringi Dekan Dan Mantan PERSIS ke tempat duduk VIP


Majlis yang serba ringkas ini diserikan lagi dengan bacaan Al-Quran yang dibacakan oleh Wan Muhammad Akhyar, Sejurus kemudian, tayangan video dan slideshow selama satu jam. kata-kata Presiden PERSIS

Usai tayangan slideshow, video, ucapan-ucapan dan pemberian cenderamata kepada Mantan PERSIS. Kami menghidangkan juadah ringan untuk berbuka puasa kepada para tetamu yang hadir. Dan selesai solat maghrib semua tetamu dijemput berbuka secara 'kenyang'nya.reaksi dan respon bila dah dapat nasi :)

Majlis bersurai pada 8.30 malam, dan Objektif kami telah pun berjaya! Alhamdulillah. Akhir sekali, berkalung-kalung penghargaan buat tuan punya kamera Ammar Roslan dan Princess Nina. Jasamu kami kenang selalu. Tak lupa juga buat Catering Nasi Tomato yang menyediakan makanan. Pihak KUIS yang menyediakan tempat program, Pakcik yang betulkan wayar microfon. Pembeli-pembeli hadiah/cenderamata. Dan, SELURUH YANG TERLIBAT! insyaAllah , Program yang selanjutnya akan lebih drastik dari hari ini. AMIN.


siiru 'ala barokatillah. Ukuwwah Pemangkin Ummah

 
 
 

Selangorkini

Labels

Find us :

Malaysiakini

Labels

Followers

Labels